Redactie
Redactie Wielrennen 24 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Alpecin-Deceuninck start Tour de France met kopmannen Van der Poel en Philipsen

Wielerploeg Alpecin-Deceuninck begint zaterdag aan de Tour de France met wereldkampioen Mathieu van der Poel en de Belgische sprinter Jasper Philipsen als de “absolute kopmannen”. De ploeg richt zich op etappezeges en hoopt op de groene trui met Philipsen.

Naast Van der Poel en Philipsen selecteerde Alpecin-Deceuninck de Belgen Jonas Rickaert, Gianni Vermeersch en Robbe Ghys, de Fransman Axel Laurance, de Zwitser Silvan Dillier en de Deen Søren Kragh Andersen voor de Tour.

De 29-jarige Van der Poel reed drie keer eerder de Ronde van Frankrijk. Hij boekte één etappezege en reed zes dagen in de leiderstrui. Philipsen won zes etappes en veroverde vorig jaar de groene trui.

Dit jaar schreef Van der Poel onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn naam en Philipsen Milaan-San Remo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP