Redactie
Redactie Zwemmen 24 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Zwemkampioene Chelsea Hodges beëindigt carrière voor Olympische Spelen 2024

Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties “de heupen van een zestigjarige heeft”.

Hodges maakte deel uit van de Australische estafetteploeg die op de Spelen van Tokio in 2021 goud won op de 4×100 meter wisselslag. Hodges maakte bekend dat ze “geen schoolslagen” meer over heeft en niet deelneemt aan de olympische kwalificatiewedstrijden van Australië volgende maand.

“Ik had mijn eerste heupoperatie op mijn vijftiende en nog één vorig jaar. Ik heb de heupen van iemand van zestig jaar oud”, zei ze. “Ik wilde nog een laatste keer naar de Spelen, maar na zes cortisoneninjecties moet ik aan mijn toekomst denken.”

Hoofdcoach Rohan Taylor van de Australische zwembond meldde dat Hodges bij de ploeg betrokken blijft als assistent. “Ze heeft zo lang volgehouden om Parijs te halen en ging zo ver, dat het met gemengde gevoelens is dat ik Chelsea nu moet feliciteren met haar fantastische carrière”, zei hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP