Redactie
Redactie Wielrennen 12 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Wout Poels triomfeert in laatste etappe Ronde van Hongarije

Wout Poels heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Bahrain-Victorious was de beste bij een aankomst na twee doorkomsten bergop in Pecs. De eindzege was voor Thibau Nys. De Belg van Lidl-Trek had eerder de derde en vierde etappe gewonnen en finishte in de slotrit als vierde.

Voor Poels, die als derde in het klassement eindigde ook nog achter de Duitser Emanuel Buchmann, was het zijn 24e overwinning als beroepsrenner. Vorig jaar won de Limburger zowel een rit in de Tour de France als in de Vuelta d’España.

“Het was zwaar”, vertelde hij in het flashinterview kort na de finish. “Ik probeerde op de voorlaatste klim al de groep kleiner te maken. Daarna heb ik wat energie proberen te sparen. Het was genoeg om hier te winnen.”

Poels hield de Australiër Damien Howson en Buchmann achter zich. Nys, die voor het eerst een rittenkoers won, passeerde als vierde de finish. Hij pakte ook de puntentrui.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP