Redactie
Redactie Wielrennen 18 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Lorena Wiebes wint derde etappe Ronde van Burgos

Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike van der Duin achter zich. In de groep vond er anderhalve kilometer voor de streep nog een massale valpartij plaats.

Een kopgroep van vier met de Nederlandse Eva van Agt werd kort voor de finish ingelopen. Demi Vollering, na haar ritzege van vrijdag de leidster in het klassement, zette zich op kop, terwijl Wiebes ook kon rekenen op de steun van Femke Gerritse. Zij bleven buiten schot bij de valpartij, redelijk voorin het peloton, waarbij veel rensters van Visma – Lease a Bike betrokken waren.

Wiebes zei gelukkig te zijn met haar zege. “Het team leverde goed werk. Mijn ploeggenoten hielden de vluchters onder controle en daarna kreeg ik een goede lead-out. Dus het was zaak om het af te maken. Ons volgende doel is om het algemeen klassement in deze Vuelta Burgos te winnen met Demi Vollering.”

De klassementsleidster heeft 8 seconden voorsprong op Muzic en verwacht nog een lastige dag zondag. “Het is altijd tricky om het peloton te controleren. Ook vandaag was het in het begin alle hens aan dek, want het regende aanvallen. Morgen gaan we opnieuw proberen te controleren. Mijn focus ligt op de klim. Ik denk dat Evita Muzic en ook Karlijn Swinkels de belangrijkste concurrenten zijn.”

Zondag volgt de vierde en laatste etappe, een lastige bergrit naar Canicosa de la Sierra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP