Redactie Basketbal 20 mei 2024

Minnesota Timberwolves verbrijzelen droom Denver Nuggets op tweede NBA-titel

De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben ervoor gezorgd dat Denver Nuggets niet meer hoeft te denken aan een tweede titel op rij in de Amerikaanse competitie NBA. Na een spectaculaire inhaalrace wonnen de bezoekers in Denver het beslissende zevende duel met 98-90. In het derde kwart keken de Timberwolves nog tegen een achterstand van 20 punten aan.

Minnesota neemt het in de halve finales op tegen Dallas Mavericks. Indiana Pacers plaatste zich ten koste van New York Knicks voor de andere halve finale. Daarin is Boston Celtics de tegenstander. Ook de Pacers hadden zeven wedstrijden nodig. Het laatste duel, in Madison Square Garden van New York, leverde een 130-109-overwinning op.

Bij Minnesota, voor het eerst sinds 2004 weer halvefinalist, waren Karl-Anthony Towns en Jaden McDaniels de uitblinkers met elk 23 punten. Bij Denver kwam Nikola Jokic, gekozen tot beste speler van de NBA dit seizoen, tot 34 punten en 19 rebounds, een zogenoemde double-double. Maar ook de 35 punten van topscorer Jamal Murray waren niet voldoende om uitschakeling te voorkomen.

Indiana speelde efficiënt met een schotpercentage van 67,1 procent, het hoogste ooit in een play-offwedstrijd in de NBA. Zes spelers scoorden twaalf punten of meer. Tyrese Haliburton (26 punten) was de topscorer. Het was voor Indiana pas de tweede uitoverwinning in de play-offs. Bij de Knicks ontbraken veel spelers door blessures. Tot overmaat van ramp viel sterspeler Jalen Brunson in het laatste kwart uit met een gebroken hand.