Redactie
Redactie Wielrennen 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Thibau Nys sprint naar ritzege in Ronde van Noorwegen

Thibau Nys in de Ronde van Noorwegen naar de ritzege gesprint. De Belgische renner was op voorhand al favoriet voor de winst in de openingsetappe. Zijn landgenoot Wout van Aert maakte na weken blessureleed zijn rentree in het peloton.

De 21-jarige Nys kwam als eerste over de finish na goed werk van zijn teamgenoot Mathias Vacek. De renner van Lidl-Trek bleef daardoor de Noor Ådne Holter en Axel Laurance uit Frankrijk voor.

Van Aert zat voor het eerst weer op de fiets tijdens een wedstrijd na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen eind maart. Hij brak onder meer zijn sleutelbeen en enkele ribben, maar fietste met wat pijn de rit uit in Noorwegen. Hij speelde verder geen rol van betekenis.

Aert aan zijn limiet

“Ik ben blij met hoe het gegaan is”, reageerde Van Aert. “Ik wilde mijn ploeggenoten op zijn minst tot 1,5 kilometer van de streep bijstaan, maar ik merkte al gauw dat ik aan mijn limiet zat. Ik voelde aan mijn longen dat ik diep was gegaan. Natuurlijk had ik gehoopt om niet af te zien, maar dat is iets waar ik doorheen moet.”

De Ronde van Noorwegen duurt tot en met zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP