Redactie
Redactie Tennis 26 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Griekspoor klaar voor Roland Garros ondanks lichte klachten

Tennisser Tallon Griekspoor bereidt zich met lichte klachten voor op zijn wedstrijd van dinsdag tegen de Amerikaan Michael Mackenzie McDonald in de eerste ronde van Roland Garros. “Ik heb wat problemen met mijn elleboog, pols en schouder”, vertelde hij in Parijs. “Vorige week heb ik in Genève een paar keer in de regen op mijn limiet moeten spelen. Dat was niet ideaal. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles binnen 48 uur in orde is.”

Griekspoor heeft vrijdag en zaterdag niet getraind. Hij reisde anderhalve week geleden op uitnodiging van Rafael Nadal naar Mallorca om daar met hem te oefenen. Het lijkt er op dat de Spanjaard zich voorbereidt op zijn laatste deelname aan Roland Garros, het toernooi dat hij al veertien keer won

“Het was mooi dat ik met hem mocht trainen”, zei Griekspoor. “Zeker in de fase van zijn loopbaan waarin hij nu zit. Na de training heb ik tegen veel mensen gezegd dat hij Roland Garros gaat winnen. De Nadal van nu in Parijs is een andere Nadal dan die van in Madrid of Rome. Hij speelde ongelooflijk goed op de training en wint hier in Parijs al zijn sets op trainingen.”

Idool

Nadal is altijd een idool geweest voor Griekspoor. “Maar nu is hij een concurrent. Ik ben niet een persoon die na de training met hem op de foto wil. Misschien moet ik in de derde ronde wel tegen hem spelen. Het mooiste aan Nadal is zijn persoonlijkheid. Hij is nooit veranderd door succes. Hij was heel vriendelijk en geïnteresseerd in mij. Dat is oprecht.”

Griekspoor is blij dat hij het dinsdag pas moet opnemen tegen Mackenzie McDonald, de huidige nummer 74 van de wereld. Zo kan hij zijn lichaam nog even enige rust geven. “Ik heb eenmaal tegen hem gespeeld”, zei de beste Nederlandse tennisser. “Toen won ik na een tiebreak in de derde set. Gravel is niet zijn favoriete ondergrond. Hij speelt liever op snelle banen. Bovendien is hij er lang uit geweest en heeft hij daarna nog maar weinig gewonnen. Het is aan mij mijn eigen spel te spelen. Ik zit er niet op te wachten om veel energie te verspelen. Ik ben niet naar Roland Garros gekomen om een ronde te winnen. Die tijd ligt achter mij.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP