Redactie
Redactie Tennis 2 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus bereikt kwartfinales WTA-toernooi Lleida na winst op Russin Andreeva

Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in het Spaanse Lleida. De als derde geplaatste tennisster versloeg in twee sets Erika Andreeva uit Rusland: 6-4 6-0.

De nummer 47 van de wereldranglijst had een haperende start tegen de nummer 102 van de wereld. Andreeva kwam met 3-0 voor. Rus trok de stand weer gelijk. In het vervolg gunde ze de 19-jarige Russin nog maar één game.

In de kwartfinale neemt de 33-jarige Nederlandse het op tegen de Spaanse Guiomar Maristany Zuleta De Reales. Rus werd vorige week in de tweede ronde van het grote WTA-toernooi van Madrid uitgeschakeld door de Amerikaanse Coco Gauff, die haar geen game gunde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP