Redactie
Redactie Autosport 18 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Piastri verliest tweede startplek GP Emilia-Romagna na hinderen Magnussen

Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

Door de straf staat Lando Norris, de teamgenoot van Piastri, op de voorste startrij naast Max Verstappen, die de pole had veroverd op het circuit in Imola. De tweede startrij wordt gevormd door de Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz. Piastri staat daar achter, op de vijfde plaats.

Piastri en Magnussen en hun teams moesten bij de stewards komen na afloop van de kwalificatie, om uitleg te geven over het incident tijdens de eerste kwalificatiesessie. Bij het verlaten van de pitstraat had de Australiër Magnussen gehinderd en de stewards vonden dat zijn team McLaren hem niet goed genoeg had gewaarschuwd.

De Grote Prijs van Emilia-Romagna begint zondag om 15.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP