Redactie
Redactie Wielrennen 14 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Paret-Peintre boekt eerste wielerzege in tiende etappe Giro d’Italia

De Fransman Valentin Paret-Peintre heeft zijn eerste zege als wielerprof geboekt. De renner van Decathlon-AG2R La Mondiale won de tiende etappe van de Giro d’Italia, een bergrit vanuit Pompeï met aankomst bovenop de Bocca della Selva na een slotklim van ruim 18 kilometer.

De 23-jarige Paret-Peintre passeerde in de laatste kilometers de voorop rijdende Sloveen Jan Tratnik. De renner van Visma – Lease a Bike leek lang op weg naar ritwinst. Achter Paret-Peintre finishte zijn landgenoot Romain Bardet als tweede. Tratnik werd nog derde.

De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) behield de roze leiderstrui. Woensdag is het waarschijnlijk weer de beurt aan de sprinters met een rit van Foiano di val Fortore naar Francavilla al Mare. Het grootste deel van de rit is redelijk vlak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP