Redactie
Redactie Autosport 16 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Adrian Newey verlaat Red Bull en zinspeelt op nieuwe uitdaging bij concurrent

Topontwerper Adrian Newey zal “waarschijnlijk” bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

“Ik heb in de motorsport willen werken als ontwerper sinds ik tien jaar oud was”, vertelt Newey in een interview met zijn manager Eddie Jordan voor Oyster Yachts. “Ik mag me gelukkig prijzen dat ik die ambitie heb kunnen waarmaken en dat ik die eerste baan in de motorsport kreeg. Iedere dag sindsdien is een bonus. Ik houd van wat ik doe.”

Newey zegt in het interview “een beetje moe” te zijn. “Vertrekken bij Red Bull is een zwaar besluit. Ik zal ergens iets van vakantie houden. Maar zoals Forrest Gump zegt aan het eind van zijn lange tocht: ik ben een beetje moe, maar op een bepaald moment ga ik het weer doen”, verwijst hij naar het filmpersonage en naar zijn eigen toekomst.

Onverwachts

De ontwerper geeft ook toe dat hij nooit had verwacht van team te wisselen. “Als je me vijftien jaar geleden had gevraagd of ik op mijn 65e nog zou overwegen om ergens anders heen te gaan en daar nog vier of vijf jaar te werken, zou ik hebben gezegd dat je absoluut gek bent.”

Newey was bijna twintig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto’s waarin Sebastian Vettel en Max Verstappen meermaals wereldkampioen werden. De ontwerper wordt al in verband gebracht met verschillende teams. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton liet tegenover media weten dat hij volgend jaar graag met Newey zou willen samenwerken bij Ferrari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP