Redactie
Redactie Vechtsport 30 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse judobond stuurt negen judoka’s naar Olympische Spelen

De Nederlandse judobond vaardigt negen judoka’s af naar de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om vier vrouwen en vijf mannen.

Regerend wereldkampioene Joanne van Lieshout vertegenwoordigt Nederland in de klasse tot 63 kilogram. Sanne van Dijke (-70 kilogram), Guusje Steenhuis (-78 kilogram) en Marit Kamps (+78 kilogram) zijn de drie andere Nederlandse deelneemsters.

Bij de mannen strijden Tornike Tsjakadoea (-60 kilogram), Frank de Wit (-81 kilogram). Noël van ‘t End (-90 kilogram), Michael Korrel (-100 kilogram) en Jelle Snippe (+100 kilogram) om de olympische titels.

Voordracht

Dinsdag heeft de directeur topsport Gijs Ronnes de voordracht gedaan van een negental judoka’s. Die voordracht was conform de interne selectieprocedure. Het voltallige bestuur heeft daarop tijdens een daarvoor ingelaste digitale bestuursvergadering besloten de voordracht over te nemen en als zodanig vast te stellen.

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Tokio vielen de prestaties van Nederland tegen. Alleen Van Dijke pakte een medaille: brons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP