Redactie
Redactie Volleybal 30 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse volleybaldames verliezen opnieuw in Nations League Macau

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook het tweede duel in het tweede speelblok van de Nations League in Macau verloren. Brazilië, de huidige nummer 2 van de wereld en finalist tijdens de vorige Olympische Spelen in Tokio, was in vier sets te sterk. Het werd 25-17 20-25 25-20 25-18.

Bondscoach Felix Koslowski startte met Britt Bongaerts (spelverdeler), Elles Dambrink (diagonaal), Nova Marring en Jolien Knollema (passer/lopers), Indy Baijens en Eline Timmerman (middens) en Florien Reesink (libero). Oranje pakte de tweede set. In de vier vorige ontmoetingen verloor Nederland telkens met 3-0 van de Braziliaanse vrouwen.

Nederland ging een dag eerder ook in vier sets onderuit tegen China, de mondiale nummer 6. De duels in de Nations League zijn belangrijk voor deelname aan de Spelen van Parijs. Oranje zakte door het verlies op de wereldranglijst naar de elfde plek. De tiende positie is aan het einde van de rit, half juni, genoeg voor een olympisch ticket.

Oranje neemt het in Macau nog op tegen de Dominicaanse Republiek en Frankrijk. Daarna volgen vier duels tijdens het derde en laatste blok in Fukuoka in Japan. De opponenten zijn daar Servië, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea. Het is voor Nederland, met het oog op de Olympische Spelen, belangrijk om Canada en Duitsland onder zich te houden op de wereldranglijst. Canada is nu de nummer 9 van de wereld en Duitsland de nummer 12.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP