Redactie
Redactie Volleybal 29 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlands volleybalteam verliest van gastland China in Nations League

De Nederlandse volleybalsters zijn het tweede speelblok van de Nations League begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Felix Koslowski verloor in vier sets van gastland China. De setstanden waren 25-21 23-25 23-25 21-25.

Oranje startte tegen China met Britt Bongaerts, Elles Dambrink, Marrit Jasper, Nika Daalderop, Juliet Lohuis, Indy Baijens en Florien Reesink. Het team begon uitstekend en nam snel een ruime voorsprong. China poetste nog vijf setpoints weg, maar Lohuis haalde alsnog de eerste set binnen.

Ook in de volgende sets kreeg Oranje kansen om voor een stunt te zorgen tegen de nummer 6 van de wereld. Het gastland draaide in de slotfase van de tweede set een achterstand om in een voorsprong, waarna Nederland in de volgende set tot 22-23 bij bleef. In de vierde set maakte China pas het verschil na een gelijke stand op 19-19.

Wereldranglijst

Door de nederlaag levert Nederland in op de wereldranglijst. De formatie van Koslowski staat momenteel op de elfde plaats.

Oranje begon twee weken geleden aan de Nations League in het Turkse Antalya, waar de ploeg won van Duitsland en Bulgarije en verloor van Turkije en Polen. Nederland speelt in Macau nog tegen Brazilië, de Dominicaanse Republiek en Frankrijk. In het Japanse Fukuoka treft Oranje vervolgens Servië, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea.

De twaalf interlands van de Nations League tellen mee voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen. Nederland werd in 2016 vierde in Rio, maar ontbrak daarna op de Spelen in Japan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP