Redactie
Redactie Tennis 11 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Rafael Nadal verliest in tweede ronde masterstoernooi Rome

Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

Nadal, die in de eerste ronde bijna drie uur en drie sets nodig had om zich te ontdoen van de Belg Zizou Bergs, wist in de eerste game vijf breakpoints niet te benutten. Hij poetste daarna zelf twee breakpoints weg om de stand gelijk te trekken, maar verloor de volgende vijf games op rij, 1-6.

De Spanjaard verloor in de tweede set zijn opslag op 1-1 en won vervolgens nog maar 1 punt op de service van de Poolse nummer 9 van de wereld, 3-6.

Roland Garros

Nadal hoopt nog altijd eind mei zijn opwachting te maken op Roland Garros, maar durft zich nog niet definitief uit te spreken over zijn deelname. “De beslissing, zoals je je kan voorstellen, heb ik vandaag niet duidelijk in mijn hoofd”, zei Nadal na zijn nederlaag in Rome. “Maar als ik mijn gevoel moet laten spreken en ergens naar zou neigen, dan zeg ik dat ik op Roland Garros ben en mijn best ga doen.”

“Fysiek heb ik wat problemen, maar waarschijnlijk niet genoeg om nu te zeggen dat ik niet ga spelen in het belangrijkste toernooi van mijn carrière. Laten we zien hoe het gaat, hoe ik me morgen mentaal voel, en overmorgen en over een week”, aldus Nadal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP