Redactie
Redactie Wielrennen 17 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Milan boekt derde etappezege in Ronde van Italië

Wielrenner Jonathan Milan heeft zijn derde etappezege in de Ronde van Italië geboekt. De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek was in de dertiende etappe van Riccione naar Cento na 179 kilometer overduidelijk de beste in de massasprint. Hij bleef Stanislaw Aniolkowski uit Polen en de Duitser Phil Bauhaus voor. Tim van Dijke van Visma – Lease a Bike eindigde als vierde.

Milan won eerder de vierde en de elfde etappe. Hij verstevigde ook de leidende positie in het puntenklassement. De Italiaan pakte in 2023 één ritzege in de Giro.

De roze leiderstrui blijft in het bezit van Tadej Pogacar. De Sloveen van UAE Team Emirates heeft voor de tweede individuele tijdrit van zaterdag in deze Giro een voorsprong van 2.40 minuut op de Colombiaan Daniel Felipe Martínez.

Drie Italianen

In de nagenoeg vlakke etappe reden lang drie Italianen voorop, Manuele Tarozzi, Alessandro Tonelli en Andrea Pietrobon. Zij werden teruggepakt toen er op ongeveer 60 kilometer van de finish waaiers ontstonden. Milan raakte daar in de problemen. Lidl-Trek kon de sprinter terugbrengen, maar had daar wel bijna vijftien kilometer voor nodig.

Toch had de ploeg met Daan Hoole genoeg renners over om in de finale de sprint aan te trekken voor Milan. De Italiaan werd in de straten van Cento aan de kop van het peloton gelanceerd. De Colombiaan Fernando Gaviria ging de sprint vroeg aan en kwam er nog even overheen, maar Milan pareerde dat met gemak.

Supertrots

Milan bedankte na de derde ritzege zijn teamgenoten uitvoerig in het flashinterview. “Ik ben supertrots op mijn team. Ik zat achterin toen de waaiers ontstonden. De jongens hebben geweldig werk verricht en voluit gereden om terug in de eerste groep te komen. Toen zijn we voorin gebleven.”

Ook vond de 23-jarige sprinter dat hij perfect was afgezet. “We kwamen als eerste door de laatste bocht en toen begon Simone zijn ‘lead-out’ op 400 meter van de finish”, zei hij over Simone Consonni, die de sprint aantrok. “Echt indrukwekkend hoe de jongens vandaag hebben gereden. Iedereen geloofde in het doel en dit is het resultaat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP