Redactie
Redactie Wielrennen 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Merlier boekt tweede ritzege in Ronde van Italië

Wielrenner Tim Merlier heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Italië binnen. De 31-jarige Belg van Soudal – QuickStep was in de 178 kilometer lange achttiende etappe van Fiera di Primiero naar Padova de snelste in de massasprint.

Merlier bleef de Italiaan Jonathan Milan op de finish net voor. De Australiër Kaden Groves werd derde. In de derde etappe, ruim twee weken geleden, was Merlier ook net iets sneller dan Milan. De Sloveen Tadej Pogacar van UAE Team Emirates, deze Giro al goed voor vijf etappezeges, blijft onbedreigd leider in het algemeen klassement.

Na een paar etappes voor de klimmers, lag het donderdag voor de hand dat het zou uitdraaien op een massasprint. Vier renners kozen voor de traditionele vroege vlucht. Dat waren de Italianen Mirco Maestri, Andrea Pietrebon en Filippo Fiorelli en de Deen Mikkel Honoré. In het peloton hielden de sprintersploegen alles de hele dag lang onder controle. Op 55 kilometer van de streep overbrugde Edoardo Affini van Visma – Lease a Bike de kloof met de kopgroep. Op iets meer dan 10 kilometer van de aankomst werden de vluchters opnieuw ingerekend en maakte het peloton zich klaar voor de sprint.

Etappe vrijdag

Voor Merlier was het al zijn negende zege van dit seizoen.

Vrijdag leggen de renners in de Giro 157 kilometer af tussen Mortegliano en Sappada. Onderweg volgen drie beklimmingen en ook de laatste meters lopen bergop. Het lijkt een laatste uitgelezen kans voor de vluchters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP