Redactie
Redactie Wielrennen 16 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Wiebes derde in eerste Ronde van Burgos etappe door valpartij

Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

Schrempf probeerde het in de slotfase alleen en werd in de laatste meters achterhaald door Henttala. Wiebes won in 2023 nog de openingsrit van de Ronde van Burgos, maar werd dit keer door een valpartij gehinderd in de massasprint. Bij die valpartij was favoriete Elisa Balsamo (Lidl-Trek) betrokken. Zij heeft volgens haar ploeg een gebroken neusbeen, een hersenschudding en een gebroken tweede middenhandsbeentje opgelopen.

“Ik zat in het wiel van Balsamo en had veel geluk dat er geen fiets mijn kant op viel. Ik kon er net omheen. Ik heb niet echt meer kunnen sprinten en daar ben ik teleurgesteld over, maar ik ben vooral blij dat ik goed ben weggekomen. Hopelijk kan ik nog een etappe winnen”, reageerde Wiebes via haar ploeg SD Worx-Protime.

De Ronde van Burgos duurt nog tot en met zondag. Demi Vollering pakte vorig jaar de eindzege.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP