Redactie
Redactie Schaatsen 8 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Irene Wüst draagt olympische vlam tijdens estafette in Marseille

Voormalig topschaatsster Irene Wüst draagt donderdag de olympische vlam tijdens een teamestafette vanaf Marseille. Dat meldt de Nederlandse ambassade in Frankrijk.

De olympische vlam kwam woensdagochtend aan voor de kust van Marseille, waar de fakkeltocht over land zal beginnen. Na een zes uur durende show op het water, met meer dan duizend boten, is voormalig olympisch zwemkampioen Florent Manaudou de eerste fakkeldrager op Franse bodem.

Wüst won als eerste sporter ter wereld individueel goud won op vijf opeenvolgende Olympische Spelen. Ze is uitgenodigd om de fakkel te dragen, net als onder anderen oud-basketballer Tony Parker en voormalig topvoetballer Didier Drogba.

De olympische vlam begint, na eerder te zijn ontstoken in het Griekse Olympia, aan een route van 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

Ongeveer 6000 agenten beveiligen het evenement rond de oude haven van Marseille. “De beveiliging is ongekend. Het leven gaat door in Marseille, maar met zeer strenge veiligheidsmaatregelen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP