Redactie
Redactie Wielrennen 14 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sprinter Olav Kooij verlaat noodgedwongen Giro d’Italia door ziekte

Sprinter Olav Kooij van wielerploeg Visma – Lease a Bike moet de Giro d’Italia noodgedwongen verlaten. De 22-jarige renner is maandag op de rustdag geveld door koorts en was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de tiende etappe van de Ronde van Italië, in startplaats Pompeï. Dat meldt zijn team Visma – Lease a Bike.

Kooij boekte zondag de grootste zege in zijn carrière door in de negende etappe van Avezzano naar Napels de massasprint te winnen. Hij maakte in Italië zijn debuut in een grote ronde.

Behalve Kooij hielden nog drie sprinters het dinsdag voor gezien. De Duitsers Max Kanter (Astana) en Marius Mayrhofer (Tudor) en Ethon Vernon uit Groot-Brittannië (Israel-Premier Tech) zijn eveneens ziek. Uit angst voor besmetting droegen diverse wielrenners bij de start in Pompeï een mondmasker. Het peloton telt nog 158 renners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP