Redactie
Redactie Tennis 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verliest kwartfinale Genève tegen toppositie Djokovic

Tallon Griekspoor is er bij het tennistoernooi van Genève niet in geslaagd om zijn kwartfinale te winnen van Novak Djokovic. De Nederlander ging in aanloop naar Roland Garros, de tweede grand slam van het jaar, met 7-5 6-1 onderuit tegen de mondiale nummer 1.

Griekspoor kon in de eerste set nog goed mee met zijn tegenstander. De Nederlander speelde bedachtzaam en probeerde Djokovic onder druk te zetten met harde slagen. Griekspoor kreeg op 5-4 zelfs vier setpunten, maar benutte die niet. De Serviër bleek daarna effectiever en pakte alsnog de set: 7-5.

Die klap kwam de 27-jarige Haarlemmer niet meer te boven. Direct in de tweede set leverde Griekspoor zijn service in. De 37-jarige Djokovic maakte daarna geen fout meer en maakte de wedstrijd simpel af op zijn eerste wedstrijdpunt.

Dankwoord Griekspoor

“Dit is voor mij een geweldige overwinning”, zei de 24-voudige grandslamwinnaar direct na zijn wedstrijd. “Hij was namelijk de betere speler in de eerste set. We hadden een heel andere wedstrijd kunnen hebben, maar ik werd daarna solide en speelde goed. Ik wil iedereen bedanken voor de steun vandaag op deze koude dag.” Griekspoor won nog nooit van Djokovic. De Serviër staat in onderlinge ontmoetingen met 4-0 voor.

Djokovic is dit jaar nog zonder toernooizege en kent een matige voorbereiding op Roland Garros. In Parijs, waar hij begint tegen Pierre-Hugues Herbert, gaat hij op voor zijn vierde titel. Het hoofdtoernooi begint zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP