Redactie
Redactie Tennis 29 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Griekspoor trotseert fysieke klachten en verslaat McDonald op Roland Garros

Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

“Ik heb zeker twijfels gehad of ik vandaag kon spelen. Zaterdag en zondag was het slecht en kon ik niet slapen van de pijn. Toen is de twijfel er zeker geweest. Mijn fysio die met mij mee is heeft mij enorm goed geholpen de laatste dagen”, zei Griekspoor na zijn zege in Parijs.

“Ik heb een zenuwblokkade die in mijn nek begint en in mijn duim stopt. Dat gaat nu beter, maar ik speel wel met pijnstillers. Ik word veel behandeld en heb weinig kunnen tennissen de afgelopen dagen. Maar het gaat elke dag beter. Ik probeer de arm los te houden. Op bepaalde moment en vooral na een service dan voel ik bepaalde tintelingen door mijn elleboog en naar mijn hand gaan.”

Griekspoor was niet dominant op zijn eigen opslag en oogde met name in de vierde set slordig. “Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Ik maakte het nog moeilijk voor mijzelf. Het was een lange dag met veel wachten, dat is nooit gemakkelijk. Ik denk dat concentratieverlies er zeker mee te maken heeft gehad dat ik de derde set verloor. Het is een best-of-five en dan zijn er altijd momentumwisselingen. Je wilt dan aan het begin van de derde set doordrukken. Ik ben blij dat ik door ben en het in de volgende ronde op donderdag hopelijk beter kan doen.”

Griekspoor hoopt donderdag voor het eerst de derde ronde te kunnen bereiken van Roland Garros. De Italiaan Luciano Darderi is dan zijn tegenstander. “Hij is iemand die met veel energie speelt. Hij is wel nog jong. Hij heeft veel op gravel gewonnen op de Zuid-Amerikaans tour, die in mijn ogen wel iets zwakker is. Alsnog heeft hij ongelooflijk veel wedstrijden gewonnen”, aldus de Noord-Hollander.

“Qua ervaring zit ik aan de goede kant. Als ik mijn aanvallende tennis kan spelen en de lange rally’s kan vermijden, dan weet ik dat ik kansen ga krijgen. Hopelijk schijnt de zon en gaat het spel sneller. Het wordt nu tijd om zoveel mogelijk informatie te gaan verzamelen en een plan te verzinnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP