Redactie
Redactie Tennis 30 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verslaat Darderi en bereikt derde ronde Roland Garros

Tallon Griekspoor heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde op Roland Garros bereikt. De beste tennisser van Nederland rekende overtuigend af met de Italiaan Luciano Darderi, de nummer 40 van de wereld: 7-6 (2) 6-3 6-3. Griekspoor staat in de volgende ronde tegenover de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev.

Darderi kende een betere start dan de als 26e geplaatste Griekspoor en nam in de eerste set een voorsprong van 5-3. Griekspoor brak terug en sleepte er een tiebreak uit. Beide spelers moesten daarna voor langere tijd naar binnen door regenval.

Na de hervatting was Griekspoor zijn tegenstander duidelijk de baas. In de tiebreak stond de 27-jarige Haarlemmer maar 2 punten af. Griekspoor trok die goede lijn door en kreeg bij het begin van de derde set direct een breakpoint. Darderi wist die game nog te behouden, maar bij zijn volgende opslagbeurt sloeg Griekspoor bij zijn tweede breakkans wel toe. Griekspoor liep uit naar 3-1 en plaatste bij 5-3 nog eens een break.

Derde game

In de derde set was de derde game van doorslaggevend belang. Darderi kreeg meerdere mogelijkheden om Griekspoor zijn servicebeurt te winnen, maar de Nederlander overleefde meerdere breakpunten. Griekspoor sloeg zelf bij 3-2 op de service van Darderi wel toe en zijn zege kwam daarna geen moment meer in gevaar.

Griekspoor werd aangemoedigd door veel landgenoten en nam na afloop uitgebreid de tijd om met hen op de foto te gaan.

Van de vier vorige ontmoetingen met Zverev wist Griekspoor er eentje te winnen. Dat gebeurde vorig jaar februari tijdens het ABN AMRO Open in Rotterdam, in drie sets. Zverev versloeg Griekspoor in 2021 op Wimbledon, vorig jaar in Toronto en dit jaar (in maart) in Indian Wells.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP