Redactie
Redactie Wielrennen 1 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Faulkner pakt winst vierde etappe Vuelta, Marianne Vos leidt klassement

Kristen Faulkner heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige renster van EF Education-Cannondale bleef in de langste rit, die over 142 kilometer van Molina de Aragón naar Zaragoza ging, het peloton na een late vluchtpoging tien seconden voor. De Australische Georgia Baker hield in de sprint om de tweede plek Marianne Vos achter zich.

Vos, die een dag eerder de derde etappe in een massasprint won, nam de leiding in het klassement over van Blanka Vas. De Nederlandse heeft, mede door veroverde bonificatieseconden in een tussensprint, een voorsprong van vijf seconden op de Hongaarse.

“De aanval van Faulkner was heel sterk”, aldus Vos via haar team Visma – Lease a Bike. “Het was vanaf het begin al een zware wedstrijd. In het begin zaten we misschien iets te ver achterin, maar gelukkig konden we al snel naar voren opschuiven. Het was goed om te zien dat Riejanne en Sophie ook in de voorste groep zaten toen de beslissende schifting viel. We hebben met zijn drieën goed gereden, maar helaas bleek er één iemand te sterk. Faulkner is de verdiende winnares. De leiderstrui was niet het hoofddoel van vandaag, maar het is natuurlijk altijd mooi daarin te rijden.”

De Ronde van Spanje duurt nog tot en met zondag. Donderdag zijn de klimsters voor het eerst aan zet, met een aankomst bovenop een klim van de tweede categorie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP