Redactie
Redactie Vechtsport 29 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Internationale Boksbond beloont olympische successen met financiële bonus

Ook boksers kunnen deze zomer rekenen op een extra financiële bonus bij olympisch succes. Na atletiekfederatie World Athletics gaat ook de internationale boksbond IBA over tot deze stap, terwijl de IBA van het Internationaal Olympisch Comité niet het olympisch bokstoernooi mag organiseren om langdurige zorgen over bestuurskwesties. Toch ziet de IBA kans om de bonussen uit te keren.

Winnaars van goud krijgen zelf 50.000 dollar (ruim 46.000 euro). Hun coach en het olympisch comité van het land kunnen rekenen op elk 25.000 dollar. In totaal zegt de IBA 3,1 miljoen dollar te reserveren voor het plan.

Winnaars van zilver en brons krijgen ieder respectievelijk 25.000 en 12.500 dollar, met daarbovenop ook nog geld voor hun coaches en nationale comités. Daarmee gaat de IBA verder dan World Athletics. Op de atletiekbaan kunnen alleen winnaars van olympisch goud rekenen op een bonus, van ook 50.000 dollar.

Vorige maand was de atletiekfederatie de eerste sportbond die met een financiële beloning voor olympisch kampioenen kwam. Sporters kregen bij succes vaak al wel vanuit eigen land een bonus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP