Redactie
Redactie Volleybal 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse volleybalmannen boeken eerste overwinning in Nations League

De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

Piazza startte met Wessel Keemink (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Maarten van Garderen en Thijs ter Horst (passer/lopers), Fabian Plak en Michael Parkinson (middens) en Robbert Andringa (libero). Het begon pas te lopen na de komst van Nimir Abdelaziz, die een hoofdrol speelde en een tweede nederlaag voor Nederland voorkwam. Oranje ging een dag eerder met 3-2 onderuit tegen Sloveniƫ en liet toen zes wedstrijdpunten onbenut.

De zege op Turkije is belangrijk met het oog op deelname aan de Olympische Spelen. Nederland staat dertiende op de wereldranglijst, Turkije veertiende. Voor olympische kwalificatie is naar verwachting een plek bij de beste tien landen van de wereld vereist.

Vrijdag wacht voor Oranje de ontmoeting met Polen, de nummer 1 van de wereld. Twee dagen later is Bulgarije de opponent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP