Redactie
Redactie Tennis 10 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Djokovic plaatst zich voor derde ronde masterstoernooi Rome

Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Rome. De als eerste geplaatste Serviër won in twee sets van de Fransman Corentin Moutet: 6-3 6-1.

Djokovic speelde zijn eerste partij sinds zijn uitschakeling in de halve finales van het toernooi van Monte Carlo vorige maand door de Noor Casper Ruud. Daarna meldde de nummer 1 van de wereld zich af voor het masterstoernooi van Madrid.

De Serviër verloor zijn eerste twee opslagbeurten, maar wist drie keer de service van de Franse nummer 83 van de ATP-ranking te breken. In de tweede set nam Djokovic meteen een 2-0-voorsprong, won daarna nog eens de opslag van Moutet en benutte op 5-1 zijn eerste matchpoint.

De 36-jarige Serviër maakte eind maart bekend dat hij de samenwerking met coach Goran Ivanisevic had stopgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP