Redactie
Redactie Hockey 26 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Matla leidt hockeysters Den Bosch naar 22e landstitel

Frédérique Matla heeft de hockeysters van Den Bosch aan de landstitel geholpen. Ze scoorde driemaal in de thuiswedstrijd tegen SCHC (3-2). Den Bosch had het uitduel met de club uit Bilthoven ook gewonnen (0-1), met dank aan een treffer van Joosje Burg.

De hockeysters van Den Bosch mogen zich voor de 22e keer kampioen van Nederland noemen. Amsterdam pakte vorig jaar voor de 21e keer de landstitel. Den Bosch ontbrak vorig seizoen voor het eerst sinds 1997 in de finale van de play-offs.

Matla sloeg Den Bosch op voorsprong. Ze verzilverde een strafbal, nadat Renée van Laarhoven een bal op haar lichaam had gekregen. Uitgerekend Van Laarhoven tekende voor de gelijkmaker (1-1). Ze reageerde attent na een strafcorner van Yibbi Jansen. Den Bosch kwam weer op voorsprong na de tweede treffer van Matla. Ze tikte de bal na een harde voorzet van Rosa Fernig in het doel.

SCHC nam vervolgens veel risico en wisselde keepster Marsha Zwezereijn met nog elf minuten op het scorebord voor een veldspeelster. Jansen sloeg de bezoeksters op gelijke hoogte vanuit een strafcorner. Zwezereijn keerde weer terug in het doel, maar maakte zes minuten voor tijd opnieuw plaats voor een veldspeelster. Dit keer profiteerde Den Bosch van die wissel. Opnieuw Matla kon de bal in het verlaten doel slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP