Redactie
Redactie Wielrennen 12 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering triomfeert in Baskische wielerkoers Itzulia Women

Een week na haar eindzege in de Vuelta voor vrouwen heeft Demi Vollering ook de Baskische wielerkoers Itzulia Women gewonnen. De renster van SD Worx-Protime soleerde in de derde en laatste etappe naar de ritzege en nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Mischa Bredewold.

De derde en laatste etappe, met start en finish in San Sebastian, kende onderweg onder meer de beklimming van de Jaizkibel. Vollering zette haar aanval in op de laatste zware klim, de Mendizorrotz. Achter haar sprintte de Nederlandse Thalita de Jong naar de tweede plaats, net voor Bredewold die de driedaagse rittenkoers als tweede afsloot.

Op de klim met een lengte van 3,4 kilometer en een gemiddelde stijging van 8,4 procent zette Vollering de koers naar haar hand. Volgens plan, vertelde ze in het flashinterview na afloop. “Ik zou aanvallen op de laatste klim en proberen weg te blijven. Als dat niet lukte hadden we Marlen Reusser en Mischa Bredewold nog achter de hand. Het was niet makkelijk, want ik had de hele dag last van maagproblemen. Ik ben heel blij met deze zege. Ook voor onze ploeg. We hebben dit jaar elke rittenkoers waarin we zijn gestart gewonnen. Daar mogen we best trots op zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP