Redactie Wielrennen 26 mei 2024

Casper van Uden behaalt tweede overwinning als professional in Rund um Köln

Casper van Uden heeft zijn tweede zege als beroepswielrenner geboekt. De 22-jarige renner van dsm-firmenich PostNL zegevierde in Rund um Köln, een koers over 194 kilometer in en rond Keulen. Van Uden versloeg in de sprint de Eritreeër Biniam Girmay en de Belg Louis Blouwe.

Van Uden won eerder dit jaar een rit in de ALUla Tour. De Duitse wielrenner Rick Zabel nam in Rund um Köln afscheid. Omdat zijn ploeg Israel – Premier Tech geen ploeg afvaardigde deed hij dat in het shirt van de Duitse selectie. Hij speelde geen rol in de finale van de wedstrijd die zijn vader Erik Zabel twee keer won.

Van Uden werd in Keulen in de sprint perfect ‘gebracht’ door zijn Duitse ploeggenoot Niklas Märkl. In de laatste 200 meter snelde de Schiedammer naar de overwinning met een fietslengte voorsprong op Girmay, die als een van de favorieten aan de Duitse koers was begonnen. “Mijn ploeggenoten hebben geweldig werk voor mij verricht. In de finale volgde iedereen precies het plan waardoor ik in een goede positie door de laatste bocht kwam. Daarna was het gewoon volgas naar de finish”, aldus Van Uden op de website van zijn team.