Redactie
Redactie Wielrennen 11 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Bredewold pakt opnieuw overwinning in Baskische rittenkoers Itzulia Women

Mischa Bredewold heeft ook de tweede etappe van de Baskische rittenkoers Itzulia Women gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime versloeg na een rit over 104 kilometer met start en finish in Basauro haar twee medevluchtsters. De Spaanse Mavi García werd tweede, voor de Française Juliette Labous.

Bredewold had vrijdag ook al de openingsrit gewonnen. De driedaagse koers eindigt zondag met een rit met start en finish in San Sebastian, met onderweg de beklimming van de Jaizkibel. Bredewold is de regerend Europees kampioene.

Demi Vollering viel net onder de top van de Urruztigaina, de zwaarste klim van de dag op een kleine 40 kilometer voor de finish, aan. In de afdaling kreeg de Nederlands kampioene gezelschap van twee Zwitserse rensters: haar ploeggenote Marlen Reusser en Elise Chabbey. Niet veel later sloot een groepje met onder anderen Pauliena Rooijakkers aan. Het achttal kon de voorsprong vooraan niet behouden, waarna eerst Labous aanviel en Bredewold en García niet veel later aansloten.

Vollering vierde

Het drietal bereikte met een kleine voorsprong de finish waar de Canadese Olivia Baril Vollering net van de vierde plaats afhield.

In het klassement leidt Bredewold. Ze heeft dankzij bonificaties vijftien seconden voorsprong op García en zestien op Labous. Vollering staat vierde op twintig tellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP