Redactie
Redactie Wielrennen 3 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Wiebes behoudt ongeslagen status in Scheldeprijs met snelle sprint

Lorena Wiebes heeft haar ongeslagen status in de Scheldeprijs behouden. De renster van SD Worx-Protime was ook in de vierde editie van de Belgische koers de snelste in de sprint. Wiebes hield haar landgenote Charlotte Kool en de Italiaanse Martina Fidanza achter zich.

Anneke Dijkstra was na ruim 50 kilometer de eerste renster die een aanval opzette. De Nederlandse van de ploeg VolkerWessels kreeg in de voorlaatste ronde gezelschap van de Finse Wilma Aintila. Het duo begon met een minuut voorsprong aan de laatste lokale lus in en rond Schoten.

Mischa Bredewold was een van de rensters van SD Worx die het gat moesten dichtrijden. Iets meer dan een kilometer voor de finish werd het tweetal ingelopen waarna de voorbereidingen voor de sprint konden beginnen. Wiebes rondde het werk van haar ploeg bekwaam af, zoals ze dat de afgelopen drie jaar ook al had gedaan. In 2022 was dat nog voor DSM.

Vechten

Wiebes sprak van een “eerlijke sprint”. De Zuid-Hollandse zag hoe de Italiaanse Elisa Balsamo op links de sprint inzette. “Het was een beetje vechten om in het juiste wiel te komen. Mijn ploeggenotes hebben geweldig gewerkt zodat ik me op de sprint kon concentreren. Daarin moest ik mijn eigen weg zoeken. Alles moet op zijn plek vallen als je geen laatste ‘lead-out’ hebt. Het kwam goed”, vertelde Wiebes in het flashinterview na de finish. Ze zei nog uit te kijken naar Parijs-Roubaix, de koers die zaterdag plaatsvindt.

De Nederlandse Sofie van Rooijen werd vierde, haar landgenote Mirre Knaven vijfde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP