Redactie
Redactie Autosport 7 april 2024
Leestijd: 2 minuten

Verstappen wint Grand Prix van Japan na dominante rit

Max Verstappen kon weer glunderen na de Grote Prijs van Japan. Twee weken terug viel hij uit in Australië met een haperende Red Bull, maar zijn auto was op het circuit van Suzuka weer als vanouds dominant. “Fantastisch om zo terug te komen en hier te winnen”, zei de drievoudig wereldkampioen in het flashinterview kort na de race. “De start was het enige wat goed moest gaan. Ik moest ervoor zorgen vooraan te blijven en dat lukte. De auto werd daarna steeds beter. De pitstops gingen goed, onze strategie klopte, het had eigenlijk niet beter gekund.”

Zijn teamgenoot Sergio Pérez was tevreden met zijn tweede plaats. “Vorig jaar reed ik hier denk ik mijn slechtste race ooit, dus het is fijn nu wel een sterke race neer te zetten”, memoreerde de Mexicaan zijn twee aanrijdingen en vroege uitvallen een jaar geleden in Japan. “Ik had een goede start, maar niet goed genoeg om Max te bedreigen. Daarna moest ik pushen om Lando Norris weer terug te pakken. Op de harde band lukte dat.”

Verstappen vertelde later bij Viaplay dat het moeilijk was om de juiste band te kiezen. “Het weer sloeg ineens om. Het was veel warmer dan gedacht, dus we wisten niet goed welke band we moesten nemen. Op de harde band ging het uiteindelijk heel goed”, zei hij. Over zijn mijlpaal van 3000 ronden aan de leiding was hij kort. “De race winnen is toch echt belangrijker.”

De coureur van Red Bull leidt na vier grands prix de WK-stand met 77 punten. Teamgenoot Pérez staat tweede met 64 punten. Charles Leclerc van Ferrari is de nummer drie met 59 punten. Over twee weken keert de Formule 1 na enkele jaren afwezigheid terug in China. Daar wordt de eerste sprintrace van het jaar gereden. “Dat wordt hectisch, maar ook interessant, omdat we er een lange tijd niet zijn geweest. We hebben daar één training om de juiste afstelling te vinden”, aldus Verstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP