Redactie
Redactie Wielrennen 21 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Van der Poel trotseert kou in voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik

Mathieu van der Poel is dik ingepakt begonnen aan de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen zei voor de start dat hij vijf laagjes kleding draagt om de kou te trotseren. In de Ardense heuvels is het koud en op sommige plekken ligt zelfs sneeuw.

“Ik rijd liever als het iets warmer is, maar het is wat het is, we moeten het ermee doen”, zei Van der Poel tegen de NOS. “Gelukkig hebben we goede kleren. Als het droog blijft, doet dat al het meeste.”

Van der Poel won dit voorjaar al de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar hij geldt niet als de topfavoriet in Luik-Bastenaken-Luik. Dat is de Sloveen Tadej Pogacar, die de klassieker al eens won. “Ik weet niet of ik met hem kan meegaan. Het ligt aan de benen, als ik de benen van Vlaanderen heb, kan ik ver komen, maar als ik de benen heb van de Amstel Gold Race zal ik niet ver komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP