Redactie
Redactie Wielrennen 25 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Thibau Nys zegeviert in tweede etappe Ronde van Romandië en verovert leiderstrui

Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

Nys neemt met de ritzege ook de leiderstrui over van de Fransman Dorian Godon. Vrijdag volgt een tijdrit van 15,5 kilometer in de Ronde van Romandië, die tot en met zondag duurt.

De Belg zat samen met Vendrame en nog vijf andere renners in de vroege vlucht. Vier vluchters begonnen met iets minder dan twee minuten voorsprong aan de slotklim van ruim 7 kilometer. In de slotfase werden Nys en Vendrame bijgehaald door Plapp, die was ontsnapt uit de groep van favorieten, maar de Belg en Italiaan waren sneller in de sprint en Nys bleef Vendrame nipt voor.

‘Wilde dit echt graag’

“Ik was na de rit van woensdag heel teleurgesteld, want ik kon mijn goede benen niet tonen”, zei Nys in het flashinterview. “Ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten. Het was mijn eerste keer ooit in de vroege vlucht. Ik kende de laatste klim ook niet en over de slotkilometer wist ik niks. Ik wilde dit echt zo graag. Ik heb hier heel hard voor gewerkt en zal het herinneren voor de rest van mijn leven.”

Voor de 21-jarige zoon van veldrijder Sven Nys is het de eerste overwinning in de WorldTour en dat in zijn derde dag van het seizoen als wegwielrenner. In het najaar won hij als veldrijder de wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Waterloo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP