Redactie
Redactie Tennis 19 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Tennisser Tim van Rijthoven maakt rentree op Roland Garros

Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

De 26-jarige Van Rijthoven kwam in februari van 2023 voor het laatst in actie. Hij deed toen mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. De voormalig nummer 101 van de wereld onderging vorig jaar een elleboogoperatie en kampte met andere blessures.

De voormalig winnaar van het grastoernooi van Rosmalen wilde aanvankelijk eind februari terugkeren, maar die rentree werd uitgesteld. “Dat was een voorzorgsmaatregel voor de arm, maar ook om niet direct van ondergrond – van hardcourt naar gravel – te hoeven wisselen”, aldus zijn management.

Challengertoernooi

Van Rijthoven mikt in de week van 13 tot en met 19 mei op deelname aan een challengertoernooi; in het Portugese Oeiras, de Franse stad Bordeaux of het Italiaanse Turijn. Een week later zijn de voorronden van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Omdat Van Rijthoven lang geblesseerd is geweest, mag hij op een aantal toernooien een ‘bevroren’ ranking inzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP