Redactie
Redactie Tennis 13 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Casper Ruud stoot Djokovic uit finale Monte Carlo Masters

Casper Ruud heeft Novak Djokovic uit de finale van het masterstoernooi van Monte Carlo gehouden. De Noor won met 6-4 1-6 6-4 van de nummer 1 van de wereld. Het betekende pas de eerste zege ooit van de nummer 10 op de 24-voudig grandslamkampioen. Hij had in vijf duels nog nooit een set gewonnen van Djokovic.

Na 2 uur en 17 minuten besloot Djokovic het duel met een dubbele fout. Hij had in de beslissende set nog een break achterstand ongedaan gemaakt. Opmerkelijk genoeg won Djokovic liefst 11 punten meer dan zijn opponent: 84 om 73.

Ruud neemt het zondag in de eindstrijd op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, die Jannik Sinner zijn tweede nederlaag van het jaar bezorgde.

Draad weer oppakken

De 36-jarige Djokovic wacht nog op zijn eerste finale van het jaar. Op de Australian Open verloor hij in de halve eindstrijd van Sinner en op Indian Wells werd hij in de derde ronde verrast door Luca Nardi.

“Het is normaal dat je seizoenen hebt waarin je niet goed begint en dit is er een van”, zei Djokovic op de persconferentie. “Er zijn zeker positieve punten om mee te nemen, maar ik ben gewend aan een heel hoge standaard in termen van verwachtingen en resultaten. Hopelijk kan ik de draad weer oppakken. Qua resultaten kan ik vanaf hier verder bouwen. Ik heb hier goed tennis gespeeld. Hopelijk kan ik de volgende toernooien nog beter spelen.”

Het volgende toernooi van Djokovic is het masterstoernooi van Madrid, dat op 24 april van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP