Redactie
Redactie Wielrennen 30 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Pogacar stelt dreamteam samen voor eerste deelname aan Giro d’Italia

Tadej Pogacar kent zijn ploeggenoten bij UAE Team Emirates voor de aanstaande Giro d’Italia. Naast helpers voor in de bergen telt het team één sprinter, de Colombiaan Juan Sebastián Molano. De Portugees Rui Oliveira moet hem in de laatste kilometers van de sprintetappes bijstaan.

Pogacar kan in de Giro verder rekenen op steun van zijn landgenoot Domen Novak, de Pool Rafal Majka, de Oostenrijker Felix Grossschartner, de Deen Mikkel Bjerg en de Noor Vegard Stake Laengen. Vooral Majka en Grossschartner moeten de Sloveen in het hooggebergte lang kunnen ondersteunen.

De 107e editie van de Ronde van Italië begint zaterdag met een rit van Venaria Reale naar Turijn. Pogacar, die voor het eerst meedoet aan de Italiaanse rittenkoers, mikt dit jaar op succes zowel in de Giro als de Tour de France. Die laatste grote ronde won hij al twee keer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP