Redactie
Redactie Atletiek 27 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Palestijnse atleten mogelijk naar Olympische Spelen ondanks geen kwalificatie

Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

De IOC-voorzitter meldde dat sommige kwalificaties voor de Spelen in Parijs nog bezig zijn. De Olympische Spelen beginnen op 26 juli.

“We hebben duidelijk gemaakt dat zelfs als geen enkele (Palestijnse) atleet zich op sportief vlak weet te kwalificeren, het nationale olympisch comité van de Palestijnen kan rekenen op uitnodigingen, net als andere nationale olympische comités die geen gekwalificeerde atleten hebben”, aldus Bach in een interview op het hoofdkantoor in Lausanne. De IOC-voorzitter verwacht dat de Palestijnse delegatie uit zes tot acht personen bestaat.

Volgens Bach heeft de olympische beweging “vanaf dag één van het conflict” in Gaza de atleten “op verschillende manieren gesteund om hen in staat te stellen deel te nemen aan de kwalificaties en door te gaan met hun training”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP