Redactie
Redactie Basketbal 30 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Denver Nuggets schakelen Los Angeles Lakers uit in NBA play-offs

De play-offs in de NBA zijn voorbij voor de basketballers van Los Angeles Lakers. Titelverdediger Denver Nuggets, met Jamal Murray als uitblinker, versloeg de ploeg van LeBron James met 108-106 en kwam daarmee op een in de best-of-seven-serie niet meer in te halen 4-1-voorsprong.

Voor de 39-jarige James, die bezig was aan zijn 21e seizoen in Amerikaanse profcompetitie en in Denver 30 punten maakte, was het pas de tweede keer dat hij in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld.

Murray blonk uit bij Denver. Hij was niet alleen goed voor 32 punten, maar met nog vier seconden te gaan was hij ook verantwoordelijk voor de beslissende score. Zijn ploeg neemt het in de tweede ronde op tegen Minnesota Timberwolves.

Andere uitslagen

Ook Oklahoma City Thunder bereikte de volgende ronde in de play-offs. De ploeg won met 97-89 bij New Orleans Pelicans. Het was de vierde zege voor Oklahoma waar Shai Gilgeous-Alexander en Jalen Williams met ieder 24 punten de topschutters waren. Tegenstander van Oklahoma wordt Los Angeles Clippers of Dallas Mavericks.

Boston Celtics won opnieuw bij Miami Heat (88-102) en kwam daardoor op een 3-1-voorsprong. Derrick White was daarbij goed voor 38 punten, een persoonlijk record. Een tegenvaller was het uitvallen van de Let Kristaps Porzingis met een kuitblessure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP