Redactie
Redactie Atletiek 28 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Brinkman mislukt in poging tot olympische limiet Hamburg marathon

Atlete Nienke Brinkman is er bij de marathon van Hamburg niet in geslaagd de olympische limiet te lopen. De 30-jarige Nederlandse stapte na ruim 15 kilometer uit.

Brinkman, winnares van het brons op de EK in 2022, deed in Hamburg na lang blessureleed een ultieme poging om aan de limiet van 2.26.50 te voldoen. Ze liep vorig jaar in Boston een tijd van 2.24.58, maar op dat parcours worden tijden niet officieel erkend. Haar persoonlijke toptijd uit 2022 is 2.22.51.

“Ik had natuurlijk geen optimale loopvoorbereiding”, refereerde Brinkman later in een persmoment aan haar blessureproblemen. “Maar ik dacht dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou proberen.”

Spierpijn

“Op zich voelde ik me in het begin best oké, alleen de schok van het lopen zat me in de weg. Ik kreeg heel erg last van mijn benen, een soort spierpijn. Ik kon op een gegeven moment mijn benen niet meer goed bewegen en toen heeft mijn coach me uit de wedstrijd gehaald. Het is geen blessure, gewoon te kort tijd”, aldus Brinkman.

Voor Nederland hebben Sifan Hassan (2.13.44) en Anne Luijten (2.26.36) de limiet voor de Olympische Spelen gehaald. Per land mogen maximaal drie atleten meedoen aan de marathon in Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP