Redactie
Redactie Wielrennen 10 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielrenster Longo Borghini triomfeert in Brabantse Pijl

Wielrenner Elisa Longo Borghini heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De Italiaans kampioene loste Demi Vollering zo’n 8 kilometer voor de finish en kwam alleen over de streep. Ze schreef eerder dit jaar ook al voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen op haar naam.

Vollering finishte met een achterstand van veertien seconden als tweede. De laatste winnares van de Tour de France won de Brabantse Pijl in 2022 en eindigde in 2021 en vorig jaar ook als tweede. Silvia Persico, de Italiaanse winnares van vorig jaar, meldde zich dinsdag met familieproblemen af voor de Brabantse Pijl.

Vollering en Longo Borghini ontsnapten ongeveer 30 kilometer voor de finish uit het peloton en voegden zich bij een kopgroep, bestaande uit Laura Molenaar, de Amerikaanse Coryn Labecki en Sofia Bertizzolo en Alessia Vigilia uit Italië. Vollering nam even de tijd om bij te komen van haar krachtsinspanning en demarreerde opnieuw. Alleen Longo Borghini en Vigilia konden haar volgen.

‘Even passen’

Vervolgens haakte Vigilia af op de laatste beklimming van de Moskesstraat en had Vollering geen antwoord op een demarrage van Longo Borghini. Alexandra Manly eindigde met een achterstand van meer dan een minuut als derde, vlak voor Femke Gerritse en Shirin van Anrooij.

Vollering raakt ondanks het uitblijven van een zege dit voorjaar niet in paniek. “Mijn wedstrijden komen nog en ik moet rustig blijven”, zei de Nederlandse in het flashinterview over onder meer de Amstel Gold Race van zondag, die ze vorig jaar won.

“De voorbereiding is prima, maar van sommige wedstrijden verwachtte ik meer. Vandaag was Elisa gewoon de sterkste. Ik was niet verrast door haar aanval. Ik wist dat het ging komen, maar ik moest daar gewoon even passen”, zei de renster van SD Worx-Protime.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP