Redactie
Redactie Schaatsen 2 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Schaatser Lex Dijkstra verlaat team Reggeborgh en overweegt toekomst

Schaatsteam Reggeborgh heeft afscheid genomen van Lex Dijkstra. De 28-jarige allrounder heeft twee seizoenen voor de ploeg geschaatst en beraadt zich over zijn toekomst. “Ik zie zeker nog toekomst in het schaatsen. Het kan zowel de marathon als de langebaan worden. Ik sta open voor beide opties”, meldt de geboren Drent in een persbericht van de ploeg.

“Ik heb nog niet het gevoel dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald”, vervolgt Dijkstra. “Ik hoop me nog te kunnen verbeteren, zodat ik verder kan groeien”

Dijkstra stopte eerder in 2020 ondanks een nog doorlopend contract bij Team IKO. Twee jaar eerder was hij tweede geworden op de NK allround. In 2022 keerde hij terug op het ijs bij Reggeborgh. “Ik heb zeker bepaalde stappen kunnen zetten, de afgelopen twee jaar. Zo heb ik mijn World Cupdebuut mogen maken bij Reggeborgh, daar ben ik trots op”, zegt de schaatser.

Reggeborgh meldt verder de komst van Jordy van Workum naar het marathonteam. De 23-jarige schaatser was door mentale problemen al eerder gestopt als langebaanschaatser bij Jumbo-Visma. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik doe weer wat ik leuk vind en heb het plezier in het schaatsen teruggevonden”, aldus Van Workum. “Ik wil weer doen wat ik leuk vind en ben heel blij dat ik bij het marathonteam van Reggeborgh de kans krijg om dat te gaan doen. Ook omdat ik de vrijheid krijg om weer te gaan skeeleren in de zomer.” Van Workum tekende een contract voor een jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP