Redactie
Redactie Handbal 12 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Handbalsters Oranje dichtbij Olympische kwalificatie na overwinning op Tsjechië

De Nederlandse handbalsters zijn dicht bij plaatsing voor de Olympische Spelen. Oranje was op het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja met duidelijke cijfers te sterk voor Tsjechië. Het werd 32-18. Bij rust was het al 18-6.

Oranje nam direct een ruime voorsprong en na zeven minuten vroeg de Tsjechische bondscoach al een time-out aan. “We moeten niet bang zijn en ons werk uitvoeren”, zo sprak hij zijn ploeg toe. De Tsjechische speelsters waren zichtbaar onder de indruk in de beginfase. Pas bij 7-0 deden ze wat terug. In het restant was het geen moment spannend meer in het Spaanse sportpaleis, waar plukjes Oranje-fans zich hadden verzameld.

Angela Malestein en Bo van Wetering kwamen beiden tot zeven treffers. Dione Housheer tekende voor zes doelpunten. Keepster Yara ten Holte werd verkozen tot speelster van de wedstrijd met een stoppercentage van 45 procent.

Winst op Argentijnen

Na afloop nam Oranje al voorzichtig een voorschot op plaatsing voor de Spelen. De feestvierende speelsters wisten dat er de komende dagen een wonder moet gebeuren in Torrevieja, willen ze deze zomer niet deelnemen aan het olympische toernooi in Parijs.

Donderdag had Nederland al overtuigend gewonnen van Argentinië: 34-22. Mocht Spanje later op de avond (21.00 uur) ook van Argentinië winnen, dan is Oranje zeker van deelname aan de Spelen.

Spanje

Zondag treffen Nederland en Spanje elkaar, mogelijk slechts voor de groepswinst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP