Redactie
Redactie Tennis 18 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Tallon Griekspoor verliest in eerste ronde ATP-toernooi Boekarest

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

De partij werd in de eerste set bij 5-5 stilgelegd vanwege regen. Na de onderbreking leverde Griekspoor direct zijn servicegame in en na het oponthoud verloor hij zes games op een rij. Bij 4-0 in de tweede set redde hij de eer, maar spannend werd het niet meer. De 27-jarige Noord-Hollander besloot het duel na ruim anderhalf uur met een forehand in het net.

Voor Griekspoor was zijn eerste deelname aan een ATP 250-toernooi van het jaar. De nummer 25 van de wereld richt zich dit jaar vooral op de grotere toernooien.

Volgende week komt Griekspoor in actie op het masterstoernooi van Madrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP