Redactie
Redactie Tennis 30 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verliest en mist kwartfinales masterstoernooi Madrid

Tennisser Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken op het masterstoernooi van Madrid. De Rus Andrej Roeblev, de nummer 8 van de wereld, was in twee sets te sterk voor de beste Nederlandse tennisser: 6-2 6-4.

Roeblev zette meteen veel druk op Griekspoor die na een eerste breakpoint zijn eerste opslagbeurt meteen moest inleveren (2-0). Bij 5-2 kreeg de Rus opnieuw drie breakpoints. Door de tweede te benutten pakte hij de eerste set. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar bij 5-4 op de opslag van de Nederlander benutte Roeblev zijn eerste wedstrijdpunt.

In de kwartfinales speelt Roeblev tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Duitser Jan-Lennard Struff.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP