Redactie
Redactie Wielrennen 24 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Dorian Godon wint eerste etappe Ronde van Romandië

Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d’Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

De Italiaan Andrea Vendrame, ploeggenoot van Godon, werd tweede en de Belg Gianni Vermeersch eindigde als derde. Maikel Zijlaard, die dinsdag de proloog won, raakte zijn leiderstrui kwijt aan Godon. De Nederlander moest met nog ruim 70 kilometer te gaan het peloton laten rijden. Godon heeft in het algemeen klassement zes seconden voorsprong op Vermeersch. De Nederlander Tim van Dijke staat op de vierde plaats.

Zes renners met onder anderen de Belg Rune Herregodts reden lang aan de leiding, maar hun voorsprong bleef altijd onder de vier minuten. Richard Carapaz, Jan Christen en David Gaudu gingen nog even in de achtervolging, maar zij kregen nooit de ruimte.

Op de Arconciel, de laatste beklimming van de dag op 9 kilometer van de finish, werden de vluchters ingelopen. Meerdere renners probeerden in de laatste kilometers nog te ontsnappen, maar de ploegen van de sprinters haalden iedereen terug.

De Ronde van Romandië duurt tot en met zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP