Redactie
Redactie Vechtsport 26 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Judoka Frank de Wit behaalt zilver op EK in Zagreb

Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

Voor De Wit is het zijn eerste EK-medaille. Hij werd in 2015 Europees en wereldkampioen bij de junioren, maar kwam bij de senioren op de EK nog niet verder dan een vijfde plaats. Bij de WK van 2021 veroverde hij brons.

De Wit had de finale bereikt door titelverdediger Vedat Albayrak uit Turkije met waza-ari te verslaan. Daarvoor had hij gewonnen van de Fin Oskari Makinen (ippon), de Roemeen Adrian Sulca (ippon) en de Ier Maxim Trigub (waza-ari).

Het is de tweede Nederlandse medaille op deze EK. Eerder vrijdag greep Joanne van Lieshout zilver in de klasse tot 63 kilogram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP