Redactie
Redactie Wielrennen 7 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Dylan van Baarle meldt zich af voor Parijs-Roubaix wegens ziekte

Nederlands kampioen Dylan van Baarle start zondag niet in de wielerklassieker Parijs-Roubaix. De oud-winnaar van de zware koers over de kasseien voelt zich niet lekker en heeft zich kort voor aanvang afgemeld, liet zijn ploeg Visma – Lease a Bike kort voor aanvang weten op X. Van Baarle won Parijs-Roubaix in 2022.

Van Baarle was aangewezen als kopman van de Nederlandse ploeg, die de afgelopen weken is geplaagd door tegenslagen. De gedroomde kopman voor Parijs-Roubaix, Wout van Aert, kwam onlangs zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen en liep daardoor diverse botbreuken op. De ploeg is voorlopig ook tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard kwijt, die onder meer zijn sleutelbeen brak door een crash in de Ronde van Baskenland.

Visma – Lease a Bike zal door het wegvallen van Van Baarle met zes man starten in Compiègne voor de klassieker, met daarin een kleine 56 kilometer aan kasseistroken. Het zijn de Fransman Christophe Laporte, de Belg Julien Vermote, de Italiaan Edoardo Affini, de Noor Per Strand Hagenes en de Nederlanders Mick van Dijke en Tim van Dijke.

Mathieu van der Poel, winnaar van de editie van vorig jaar, start opnieuw als favoriet voor de zege.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP