Redactie
Redactie Wielrennen 16 april 2024
Leestijd: 1 minuut

De Marchi viert eerste wielrenzege sinds 2021 in Ronde van de Alpen

Wielrenner Alessandro De Marchi heeft voor het eerst sinds oktober 2021 weer een wedstrijd gewonnen. De Italiaan van Team Jayco AlUla deed dat in de tweede etappe van de Ronde van de Alpen. De Noor Tobias Foss, winnaar van de eerste etappe, blijft aan de leiding van het klassement.

De Marchi reed tegen het einde van de 190 kilometer lange rit weg uit een kopgroep. De 37-jarige renner bleef zijn eerste achtervolgers, de Oostenrijker Patrick Gamper en de Zwitser Simon Pellaud, ruim een minuut voor. Voor De Marchi was het de zevende profoverwinning. Hij boekte onder meer drie ritzeges in de Vuelta.

Oud-Tourwinnaar Geraint Thomas, werelduurrecordhouder Filippo Ganna en de Fransman Romain Bardet zijn de bekendste namen in de Ronde van de Alpen, die duurt tot en met vrijdag. Voor verschillende renners is het de laatste voorbereiding op de Ronde van Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP